Nic Ularu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Arte din Târgu Mureș

Pe 10 octombrie a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa vicepreședintelui OISTAT România, NIC ULARU! Această ceremonie marchează primul eveniment al Bienalei de Scenografie și a avut loc la Universitatea de Arte din Târgu Mureș. 

Bienala de Scenografie București a debutat cu un eveniment remarcabil - decernarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Nic Ularu, vicepreședinte al OISTAT România. Ceremonia a avut loc la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, dând un ton inspirat misiunii Bienalei: de a promova conexiuni între comunitățile scenografice românești și internaționale.

Această recunoaștere este primul eveniment major al Bienalei și evidențiază unul dintre obiectivele sale principale: crearea unei punți între instituțiile academice locale și peisajul teatral și de design global. Prin implicarea unor facultăți specializate precum Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Bienala urmărește să creeze oportunități de colaborare între studenți, profesioniști și educatori din România și din întreaga lume.

Aducem mulțumiri Rectorului UAT, Prof. Univ. Dr. Habil. Sorin Crișan, pentru frumosul laudatio, Prof. Univ. Dr. Sabin Sabados - Președintele Senatului, Prof. Univ. Dr. Oana Leahu - Decanul Facultății de Litere în limba română și, nu în ultimul rând, lui Adrian Damian pentru discursul susținut în cadrul ceremoniei, în calitate de Președinte al Centrului Român OISTAT și Director General al Bienalei.

Bienala de Scenografie București își propune să încurajeze dialogul continuu între facultățile de specialitate, artiști și profesioniști de peste granițe. Prin ateliere, expoziții și parteneriate academice, Bienala încurajează inovația și colaborarea, asigurându-se că scenografia rămâne un domeniu vital și în continuă evoluție al artei și designului.